1. MAJ

Dela prost dan ni za vse enak. Namreč, nekateri ga izkoristijo prav za posebno delo, ko tega ne morejo početi na običajne delovne dni. Takrat Adam obiskuje 5. razred osnovne šole in ima veliko dela s šolskimi obveznostmi. Zato pa si za prvomajske počitnice privošči gradnjo hišice na drevesu. Pri tem mu pomaga njegov oče.

Adam, kako to, da si se odločil za tak podvig? Gradnja hišice namreč ni mačji kašelj.

Za to sem se odločil, ker me to delo veseli in zelo rad sem zunaj. Melodija zabijanja žebljev je zame najlepši zvok. Po televiziji sem gledal oddajo o gradnji hišic na drevesu in tam sem dobil idejo za ta projekt.


Kako si se vsega skupaj lotil?

Najprej sem naredil načrt, ampak ne pisno, v mislih. Potem sem atetu povedal, da bi rad hiško na drevesu in če mi bo pomagal. Rekel je, naj najdem drevo in potem jo bova naredila. Drevo je bilo res težko najti. Srečo sem imel, da smo bekaj materiala že imeli na parceli, nekaj pa smo ga tudi kupili, na primer navojne palice, matice, podložke,… Ko je bil material zbran, sva si z atetom vzela čas in začela z gradnjo.


Koliko časa pa traja takšen projekt gradnje hišice na drevesu?

Odvisno od vremena in kdo ga dela, pa tudi od tega, koliko ljudi ga dela. Hišica še ni dokončana, ampak pričakujem, da jo bova dokončala v treh tednih.


Tvoji vrstniki veliko časa preživijo doma na računalniku, telefonu, tablici. Kaj jim svetuješ?

Moje mnenje je, da je biti na računalniku potrata časa. Svetoval bi jim, da so več časa zunaj.


Imaš v mislih še kakšen projekt, ko bo hišica končana?

Za zdaj ne, ker mislim samo na gradnjo hiške, bom pa vsekakor še gradil različne stvari.

Video - Gradnja hišice na drevesu