MNENJE PEDIATRA

"Vaje lahko izvajamo v različnih prostorih in ob različnih prilikah."

Spletni program za razvoj dojenčka, podprt z video posnetki »Biba«, »Buba«, »Baja« zelo celovito spodbuja razvoj otroka od rojstva dalje. Vaje so zelo preproste in jih zmore izvajati vsak starš, brez vsakršnih dragih, novih pripomočkov. Preprosto s tem, kar že imamo doma in z opazovanjem otroka, spodbujajo razvoj otroka na vseh ključnih razvojnih področjih, poleg tega pa omogočajo zelo pristno in toplo povezanost otroka in izvajalca vaj. Vaje lahko izvajamo v različnih prostorih in ob različnih prilikah.


Vaje vključujejo tudi osnove pravilnega rokovanja z otrokom, t.i. »handling«, ki je zdravstveno dokazano zelo pomemben za izboljšanje razvoja otroka.


V svetu, ko smo zasuti z najrazličnejšimi bolj ali predvsem manj nujnimi dragimi pripomočki za otroke, so spodbude za starše v obliki preprostih vaj in pristnega povezovanja z otrokom zelo potrebne. Zato čestitke in zahvala avtorici, da deli svoje ideje in del svojega sveta z nami.

mnenje pediatra glede programa razvoj otroka
Tanja Šušteršič

dr. med., spec. pediatrije

"Vsak, ki se ukvarja z otrokom, se mora zavedati odgovornosti."

Gibanje je ključnega pomena za otrokov gibalni, kognitivni, čustveno-socialni in telesni razvoj. Osnovne gibalne sposobnosti se oblikujejo že v zgodnjem otroštvu in so bistvenega pomena za spodbujanje gibalno dejavnega življenjskega sloga. Otroci zelo hitro rastejo in se razvijajo, zato je nujno, da se njihova gibalna aktivnost začne že v zgodnjem obdobju. Gibalni razvoj otroka je najhitrejši in najpomembnejši v prvih treh letih, nato se malo upočasni, ampak še vedno traja vse življenje. Portal Razvoj otroka prikazuje raznolik program vaj s katerimi pri otroku izzovemo drugačne gibalne vzorce in hkrati s tem spodbujamo tudi učenje.


Vsak, ki se ukvarja z otrokom, se mora zavedati odgovornosti in biti pri svojem delu potrpežljiv in strpen. Svoje delo mora graditi na najrazličnejših gibalnih vsebinah in ob uporabi različnih kakovostnih pripomočkov in z različno opremo, saj bo tako otrok dobil najrazličnejše izkušnje. Potrebno pa je vedeti tudi, da novo okolje, nova situacija, podlaga, vaja, pripomoček ali nova oprema predstavlja otroku novo izkušnjo, s katero bo še obogatil svoja znanja in razvil sposobnosti.


Program Razvoj Otroka je zanimiv, poučen, vsebuje velik izbor pestrih vaj in je uporaben za vse novopečene starše, kateri pri svojem otroku želijo razvijati njihove male možgančke, že od čisto malih nog. Zato le tega, kot kineziologinja toplo priporočam.

mnenje kineziologa glede programa razvoj otroka
Tjaša Savković

dipl. kineziologinja

"Najlepše darilo, ki ga mamica lahko prejme."

Draga Tina,
ob rojstvu našega malčka, sem dobila za darilo tvoj program za razvoj otroka. Moram ti povedati, da je to najlepše darilo, ki ga mamica lahko prejme. Ne samo, da sva z našim malim pikecom neizmerno uživala ob tvojem programu, prav tako se opazi tvoja strokovnost. Res se vidi, da si se v razvoj otroka zelo poglobila in ko pri vsaki vaji razložiš zakaj je to dobro za otroka, poskrbiš, da se poleg otroka uči še mamica. Resnično super! Hvala za vso podeljeno znanje.

mnenje kineziologa glede programa razvoj otroka
Lea Krušič

mamica

"Všeč mi je, da so vaje zasnovane na način, da se otrok razvija v vseh pogledih."

Že zelo majhne in v očeh drugih mogoče ‘’nebogljene’’ dojenčke sem vedno smatral kot odraslim čisto dostojne “sogovornike” in vedno verjel, da je z njimi potrebno ravnati kot, da vse razumejo, da se je z njimi od prvega dne potrebno ukvarjati, igrati, jih pri svojih odkrivanjih sveta spodbujati,… Seveda pa je to lažje izpeljati, ko veš, kako k zadevi pristopiti. Vesel sem, da sem pred kratkim približno istočasno dobil sinčka ter odkril programe Biba, Buba in Baja in celoten koncept Razvoja Otroka, ki je izdelan preprosto fantastično.


Program na enostaven način z obrazložitvijo, slikovnim prikazom ter posnetki mlade starše popelje skozi posamezne vaje od prvih dojenčkovih dni pa vse do enega leta starosti. Všeč mi je, da so vaje zasnovane na način, da se otrok razvija v vseh pogledih; tako čustveno, mentalno, kot tudi gibalno, kar mi je kot staršu izredno pomembno.


Kot kineziolog program toplo priporočam vsem mladim staršem, ki si želijo poskrbeti za optimalen razvoj svojega dojenčka in tako izkoristiti obdobje, ko je za razvoj najintenzivnejši in telo najbolj dovzetno, četudi na prvi pogled to mogoče niti ni vidno. Vaš otrok bo tako v svet odraslih vstopil z velikansko doto, ki mu bo v veliko pomoč v tem norem svetu.

mnenje staršev glede programa razvoj otroka
Aleš Suhadolnik

magister kineziologije

‘’To je bila najboljša odločitev in investicija v otrokov razvoj.’’

Kot novopečeni starš prvemu dojenčku sem se spraševala kaj naj počnem z dojenčkom, da bo tudi za njega uporabno, tako na kognitivnem kot fizičnem področju. Odločila sem se za Razvoj otroka, ker me je pritegnila toplina, prijaznost in strokovnost v videoposnetkih. Kmalu se je izkazalo, da je bila to najboljša odločitev in investicija v otrokov razvoj. Spletna verzija je kot nalašč za našo družinico. Vse je na enem mestu, posnetki so zelo nazorni kot tudi celotna spletna vsebina. Do vsega se dostopa zelo enostavno po mesecih, razločno so izpostavljeni tudi pomembni mejniki v dojenčkovi rasti in vse skupaj ti vzame zelo malo časa. Naš dojenček obožuje to telovadbo in priporočamo jo vsem staršem, katerim je zdrav razvoj otroka na prvem mestu.

mnenje staršev glede programa razvoj otroka
Petra Fabjan

mamica

“Aktivnosti opisane in video prikazane. Tako je lažje tudi za naše očke.”

Dejavnosti so našemu malčku zanimive, v njih uživa in svoje veselje pokaže z nasmehom do ušes in kriljenjem z rokami in brcanjem z nogami. Fino je, da so aktivnosti opisane in video prikazane. Tako je lažje tudi za naše očke, saj se jim načeloma ne da brati, tako kot nam.


Program bi seveda priporočila vsem staršem, predvsem mamicam, saj se tudi na podlagi tega programa učijo pravilnega rokovanja z dojenčkom in razvijajo ter krepijo njegove potenciale.

mnenje staršev glede programa razvoj otroka
Deželak Špela

mamica

‘’Najina dojenčica v igrah zelo uživa in sama opažam odličen napredek.’’

Ko še ni privekala na svet najina dojenčica, sem kot bodoča mamica imela skrb, da preučim čim več kvalitetne literature, da bom poskrbela za čim bolj optimalen razvoj svoje prvorojenke.


Ob raziskovanju sem naletela na odličen program RAZVOJ OTROKA vzgojiteljice gospe Tine. Program me je nepopisno navdušil in s proučevanjem tega sem pričela še pred rojstvom prvorojenke. Najina dojenčica v igrah zelo uživa in sama opažam odličen napredek na različnih področjih, kot jih tudi omenjajo predstavljene igre.


Program se mi pa sploh dopade, ker je tudi virtualno podprt. Zelo spodbujam ta program in ga priporočam vsem mamicam, atijem, babicam in dedkom!

mnenje staršev glede programa razvoj otroka
Nina Markuš

mamica in učiteljica razrednega pouka

‘’Zelo zadovoljna s programom in aktivnostmi.’’

Zelo zadovoljna s programom in aktivnostmi. Všeč mi je, kako je vse zapisano in zraven prikazano, da si res veš, kako kaj narediti oziroma kako mora dojenček kaj storiti. Še toliko bolj mi je všeč, ker je to moj prvi otrok in se sproti učiš, ker še nimaš nič izkušenj. In takšen program je več kot dobrodošel, da te pravilno usmeri.

mnenje staršev glede programa razvoj otroka
Kristina Rotovnik

mamica

‘’Zelo zadovoljna s programom in aktivnostmi.’’

Vsaka novopečena mamica in tudi že izkušena mamica pogosto nima idej kaj bi počela z dojenčkom, ki se sprva zdi še tako nebogljen. Vendar ne. Dojenček je naš leksikon. Informacije črpa iz okolice kot spužva in kar bomo vanj vlagali to bomo dobili nazaj. Zato vsem mamicam in bodočim mamicam, ki želite svojim malčkom najboljši celostni razvoj, predlagam program biba.


Otroku lahko z našo pomočjo omogočimo, da posamezne razvojne mejnike osvoji hitreje in na zabavnejši način, in prav to omogoča ta program. Meni osebno so zelo všeč ideje za dejavnosti z dojenčkom po mesecih in opis le-teh. Dejavnosti oz. vaje so video opremljene, tako da si vsaka mamica lažje predstavlja izvedbo le-teh, hkrati pa je poleg podan cilj, kaj otrok z vajo doseže.


Program vsebuje tudi pripomočke za izvajanje dejavnosti, ki pa jih imaš vsakodnevno pri roki in zanje ne potrebuješ odšteti goro denarja. Določene vsebine lahko izvajaš tekom celotnega prvega otrokovega leta. Sama tako določene dejavnosti, ki so idejno zasnovane za 4. mesečnika izvajam s svojo 9. mesečno hčerko (npr. petje pesmic, bibarije, itd). Skratka, moram reči, da nikoli ni prepozno, da se vključiš v program, in tako otroku omogočiš najlepšo popotnico v njegovo otroštvo in kasnejše življenje.

mnenje staršev glede programa razvoj otroka
Veronika Hribar

mamica in vzgojiteljica predšolskih otrok

‘’Z veseljem bom priporočala naprej.’’

Zelo lepo in razumljivo predstavljeno z videom in opisom res super zadeva za vse mamice. Zaenkrat pogledala 1 mesec in predstavila tudi tatkotu. Res hvala in vse pohvale z veseljem bom priporočala naprej.

mnenje staršev glede programa razvoj otroka
Marjetka Šibelja

mamica

Ne odlašaj in zagotovi svojemu otroku najboljšo popotnico v svet

Začni z aktivnostmi za razvoj dojenčka