Tina Hrabar

Ustanoviteljica portala Razvoj otroka in vzgojiteljica predšolskih otrok


moja zgodba

''Magičnost se skriva v vsakodnevnih skupnih trenutkih z vašim otrokom.''

Že od nekdaj verjamem v otroka in v razvoj njegovih potencialov.

Začelo se je že zelo zgodaj. Takrat, ko sem bila otrok jaz. 

Stala sem pred lužo, ki je nisem mogla preskočiti. Vse dokler mi moj idol (moj oče) ni prisegel, da jo lahko. Dal mi je kratka in jasna navodila in mi obljubil pomoč, češ, da me bo nekje na sredi ulovil, če se kaj zaplete. Rečeno, storjeno. Luža je bila premagana, kasneje v življenju pa še mnoge, večje ovire.

Vesela sem, da mi je bila v življenju dana priložnost delati z otroki. Najmlajšimi, potem predšolskimi in nazadnje tistimi, ki so vstopili v šolske klopi.

Vsak izmed njih je svet zase, vržen v vsakdanjost iz različnih vzgojnih vzorcev, z različnim dojemanjem sveta, z različnimi sposobnostmi, motivacijo, sanjami, …

Vsem pa je skupno to, da so otroci.

In mi smo njihovi starši, idoli, vzgojitelji, učitelji,…tukaj smo zato, da jih spodbujamo pri preskakovanju luž in jih ulovimo nekje na sredi, če se kaj zaplete.

Odkar sem mama, se posvečam izobraževanju in dejavnostim z dojenčki. Zavedam se pomena učitelja, ki bedi nad otrokom in mu pomaga, da se zdravo razvija.

To znanje želim deliti s tabo in tukaj sem zato, da se zgodi ravno to.

z vami sem

Tina Hrabar

dipl. vzg. predšolskih otrok in kandidatka za mag. prof. zgodnjega učenja

Preden sem na dan prišla z idejo o Razvoju otroka, sem bila vzgojiteljica. V vrtcu sem polnih 7 let vsak dan opazovala, kako hitro mineva čas in v kakšne korenjake se razvijajo mali kobacajčki.

Imela sem srečo, da sem nekatere lahko spremljala od jasli do prvega šolskega dne, ko so si ponosno nadeli rumeno rutko. V tem času sem diplomirala in spoznala bistvo ”vzgajanja” oziroma bolje rečeno, pomen odraslega v življenju odraščajočega otroka.

V vrtcu smo delali v sklopu veljavnega kurikuluma, na področjih gibanja, jezika, umetnosti, družbe, narave in matematike, svoje znanje pa smo radi pokazali na različnih prireditvah in s svojimi izdelki na različnih lokacijah. Takrat sem spoznala, da se otroci učijo s svetlobno hitrostjo in da jih pomanjkanje izkušenj lahko zelo zaznamuje.

Nekajkrat sem svoje delo predstavila s članki v reviji Moj otrok & vrtec.

Zatem sem vstopila v 1. razred, v sistem, drugačen od vrtca. Tam sem imela priložost učiti in biti učenka s strani prvošolcev. Izredna izkušnja.

Vzporedno s tem sem ostala v stiku s predšolskimi otroki in v popoldanskem času vodila učenje angleščine za predšolske otroke v Italiji in gibalne urice pri nas.

Potem se je zgodilo, da sem postala MAMA in sedaj sem 100 % svojega časa prav to.  

Ali veš, da uspeh, srečo, zdravje in uveljavitev v družbi tvojega otroka določajo dejavniki njegovega razvoja, otroštva in odraščanja?

Zgodnji leta otroštva predstavljajo enkratno priložnost za zdrav in pravilen razvoj malčka.

AMPAK POZOR! V tem času je vaš otrok izrazito občutljiv na dražljaje iz okolja. Tako pozitivna kot negativna izkustva vašega otroka imajo namreč ogromen vpliv na možnosti njegove uveljavitve v družbi, uspeha in sreče še pozno v starosti.

Toda začeti je potrebno premišljeno in seveda zelo zgodaj.

Zato ne odlašaj in obdari svojega otroka z vseživljenjskimi koristmi.

Preveri, kako ti lahko moj program razvoj otroka pomaga pri uresničitvi potencialov tvojega zakladka!