Juhu, novi družinski član je tu!

Prihod novorojenčka je najlepša izkušnja v življenju, ki terja ogromno časa in potrpljenja, poplača pa se z čudovitimi vsakodnevnimi skupnimi trenutki.

Kaj lahko pričakujemo, ko dobimo štručko in jo v plenički odpeljemo domov?

V prvih dneh življenja se dojenček prilagaja na novo, nepoznano okolje. Večino časa spi, ko je buden pa se hrani in na njegovem obrazu lahko pričakujemo različne grimase. V tem obdobju je dojenček zelo odvisen od svoje mamice. Največ njegovega delovanja spremljajo primitivni refleksi, kot so sesalni refleks in iskalni refleks, ki sta pomembna pri hranjenju.

V tem obdobju ima veliko vrednost bližina staršev in ljubkovanje, saj tako omogočamo, da se bo dojenček počutil varnega in bo kmalu pričel s prvim raziskovanjem.

Njegovo prvo raziskovanje pa se prične s trebuščkanjem, to pomeni, da dojenček nekaj časa na dan preživi na trebuščku in že začne graditi dobro osnovo za zdrav gibalni razvoj.

Dojenček naj bo na trebuščku samo pod nadzorom odraslega. V času počitka se dojenčka odlaga spati na hrbet.

PRIDOBI DEJAVNOSTI
cilji in mejniki razvoja dojenčka

MEJNIKI RAZVOJA

Enostavno spremljaj napredek v razvoju svojega dojenčka. Za vsak mesec najdeš navedene mejnike razvoja. In to za 5 glavnih področij razvoja: gibanje, čutila, jezik, miselni del ter socialni razvoj.

PREDOGLED AKTIVNOSTI

Pokukaj v vsebino dejavnosti, ki že čakajo tvojega dojenčka.

Socialni razvoj

CILJI: Krepitev čustvene povezave med mamo (odraslim) in otrokom, pomiritev dojenčka.

POLOŽAJ LUPINICE

Dojenčka postavite v svoje naročje v položaj lupinice in z njim vzpostavite kontakt. Dotaknite se ga za roke, prstke, pobožajte ga po obrazku, pokličite ga po imenu, zapojte mu svojo najljubšo pesem. Bodite ustvarjalni.

TE ZANIMA VEČ?


Položaj lupinice je zelo priporočljiv in primeren za izvajanje različnih dejavnosti z dojenčkom ali pa samo za tolažbo in krepitev odnosa mama-dojenček.

Položaj lupinice omogoča otroku, da nasloni nogice na mamin trebuh, njegova medenica se dvigne, s tem prevesi težišče proti temenu, takrat so njegove rokice svobodne za tipanje in z njimi lahko raziskuje. To lahko izkoristite za dotik svojega obraza z dojenčkovimi rokicami, poimenovanje delov obraza, izzivanje socialnega nasmeška pri dojenčku in ustvarjanje varnega in toplega okolja, v objemu katerega bo zgradil zaupanje do sveta in ljudi in mu bo omogočil varno igro.

Dojenček se na takšen način lahko zbližuje z vsemi člani družine, se z njimi spoznava in uči, da imajo različni ljudje različne lastnosti, vonj, barvo glasu in ton glasu, krepi svoje lastno zavedanje in zavedanje, da je ločen od ostalih. Veliko ostalih dejavnosti, ki so predstavljene v programu lahko brez težav izvajate tudi v položaju lupinice.

Koledarček aktivnosti

Uravnotežen razvoj

Cilji in mejniki razvoja

Video vsebine

VSTOPI V SVET RAZVOJA DOJENČKA

Razvojne dejavnosti in igra bo obogatila vsakdan tvojega dojenčka in poskrbela, da bo dosegel svoj poln potencial.

aktivnosti za razvoj dojenčka

1. MESEC

Pridobi aktivnosti in mejnike za razvoj dojenčka od rojstva do prvega meseca starosti.

12,90€

*aktivnosti so del 4-mesečnega programa BIBA

Mesečni program vsebuje:

video dejavnosti cilji in mejniki razvoja 5 področij razvoja možganov Koledarček aktivnosti PDF priročnik 24/7 spletna podpora

Je tvoj dojenček dopolnil 1 mesec?

Zahtevnejše aktivnosti ga že čakajo na naslednji strani

2. MESEC

SPLETNI PROGRAM BIBA

Zbirka 48 razvojnih aktivnosti in igre za dojenčke od 1. do 4. meseca starosti.

programi za razvoj dojenčka
48 video dejavnosti 70+ ciljev in mejnikov razvoja 5 področij razvoja možganov Koledarček aktivnosti PDF priročnik

Program Biba vsebuje vse zanimive in kreativne dejavnosti, ki so varne in primerne za novorojenčka.

NAROČI PROGRAM BIBA