Kocka na kocko, palača!

Prižiganje in ugašanje luči brez prestanka, vam je to kaj znano? Ste že pokazali svojemu dojenčku, kako deluje stikalo? Mu je bilo všeč?

Načeloma dojenčki obožujejo ponavljajoče se aktivnosti, pri katerih so uspešni. Na primer igra s stikalom za luč ali pa sestavljanje stolpa, ki ga takoj zatem podrejo. Ko mu enkrat pokažete, kako naj sestavi stolp, vas bo najverjetneje posnemal in bil pri tem tudi uspešen.

V tem obdobju je dojenček tudi izjemno gibalno spreten. Spleza po stopnicah gor, sestopa navzdol iz višjih površin, hitro in samozavestno plazi, vstaja ob opori in brez nje, potiska težji predmet pred seboj in hodi za njim,…

Nekateri že sedaj naredijo prve samostojne korake, drugi pa za to potrebujejo malo več časa. Pomembna je primerna spodbuda – oglejte si jo pri aktivnostih v 11. mesecu.

PRIDOBI DEJAVNOSTI
cilji in mejniki razvoja dojenčka

MEJNIKI RAZVOJA

Enostavno spremljaj napredek v razvoju svojega dojenčka. Za vsak mesec najdeš navedene mejnike razvoja. In to za 5 glavnih področij razvoja: gibanje, čutila, jezik, miselni del ter socialni razvoj.

PREDOGLED AKTIVNOSTI

Pokukaj v vsebino dejavnosti, ki že čakajo tvojega dojenčka.

Gibanje
Socialni razvoj

CILJI: Spodbujanje prvih korakov, učenje zaupanja in samozaupanja, doživljanje ugodja v gibanju, krepitev mišic celotnega telesa.

PRVI SAMOSTOJNI KORAK

Z zanimivo igračo povabite dojenčka, da se dvigne ob opori. Nato ga s spodbudnimi besedami pokličite k sebi. Spodbudite ga, da naredi samostojni korak proti vam, na koncu pa ga objemite in pohvalite.

TE ZANIMA VEČ?


Sprva naj bo pri tej aktivnosti razdalja med oporo in vami čim krajša. Poskrbite, da dojenček pridobi vaše zaupanje. Prvi koraki bodo tako varni z vašo pomočjo, kasneje pa lahko razdaljo povečate in spodbudite dojenčka, da se čim bolj samostojno odpravi proti vam.

Cilj aktivnosti ni, da je razdalja med vami in dojenčkom čim daljša, ampak da se koraki izvajajo stoje in ne po vseh štirih. Če bo dojenček ocenil, da je razdalja med vami in njim predolga, je velika verjetnost, da se bo k vam odpravil s pomočjo plazenja. Nič hudega. Takrat skrajšajte razdaljo in jo prilagodite situaciji.

Koledarček aktivnosti

Uravnotežen razvoj

Cilji in mejniki razvoja

Video vsebine

VSTOPI V SVET RAZVOJA DOJENČKA

Razvojne dejavnosti in igra bo obogatila vsakdan tvojega dojenčka in poskrbela, da bo dosegel svoj poln potencial.

aktivnosti za razvoj dojenčka

11. MESEC

Pridobi aktivnosti in mejnike za razvoj dojenčka od desetega do enajstega meseca starosti.

12,90€

*aktivnosti so del 4-mesečnega programa BAJA

Mesečni program vsebuje:

video dejavnosti cilji in mejniki razvoja 5 področij razvoja možganov Koledarček aktivnosti PDF priročnik 24/7 spletna podpora

Je tvoj dojenček dopolnil 12 mesecev?

Zahtevnejše aktivnosti ga že čakajo na naslednji strani

12. MESEC

SPLETNI PROGRAM BAJA

Zbirka 48 razvojnih aktivnosti in igre za dojenčke od 9. do 12. meseca starosti.

programi za razvoj dojenčka
48 video dejavnosti 70+ ciljev in mejnikov razvoja 5 področij razvoja možganov Koledarček aktivnosti PDF priročnik

Z Bajo se bo kopica pozitivnih izkušenj, ki otroka spremljajo od rojstva, spremenila v zaklad znanja!

NAROČI PROGRAM BAJA